La Biblioteca de l'Eixample i el President de la Diputació

La Biblioteca Eixample-Agustí Centelles de Barcelona, fantàstic edifici ple de llum i amb les finestres estampades amb pentagrames, construït no fa encara dos anys, és un edifici malalt.


Avui alguns bibliotecaris duien samarretes per denunciar aquest fet, demanar que es tanqui la biblioteca fins que es resolgui aquest risc laboral, i recollir signatures, recolçats pel Comité d'Empresa de Biblioteques de Barcelona.


 Feien saber que el 73% dels treballadors i treballadores del centre pateixen una enfermetat cada cop menys rara, anomenada lipoatrofia semicircular. Apareix per mala ventilació de l'edifici, materials conductors i acumulació d'ones electromagnètiques. Un dels símptomes d'aquesta malaltia és que apareixen cavitats als membres inferiors i superiors perquè desapareix el greix d'algunes zones:



He fet una queixa a l'apartat Opina/ Queixa del web de Biblioteques de Barcelona per recolzar als treballadors i us animo a fer el mateix.

Aquest és el text, que vull compartir amb vosaltres:

M'he assabentat que un 73% dels treballadors i treballadores de la Biblioteca Agustí Centelles-Esquerra de l'Eixample estàn diagnòsticats amb una patologia mèdica anomenada "lipoatrofia semicircular" associada a l'espai de treball per les condicions ambientals, electromagnètiques i electrostàtiques, és a dir amb la síndrome de l'edifici malalt. 
Per això, per la malaltia dels seus treballadors i treballadores, i pel risc de tots els usuaris de la biblioteca, inclosos una gran quantitat d'infants i de persones grans que hi venen diàriament,
Sol.licito que atenguin les peticions del seu personal, amb el suport del Comité d'Empresa de Biblioteques de Barcelona i que tanquin la biblioteca fins que el problema estigui resolt, amb el canvi de materials que calgui, i si no hi ha pressupost, retallant el sou del president de la Diputació de Barcelona (què és el sou més alt que rep un polític a tot l'Estat Espanyol) o dels càrrecs directius electes no funcionaris de la mateixa Diputació.
Us agrairïa una resposta a la meva petició.
Salutacions cordials, 

Com sé que el President de la Diputació de Barcelona cobra tant? Perquè segueixo @sueldospublicos i he llegit dues entrades sense desperdici:

Carta al presidente de la Diputación de Barcelona 
(aquest enllaç no funciona, sueldospublicos.com va patir un atac informàtic l'u de març i ho estan reparant)

No us perdeu el proper post: Hi ha molts més edificis malalts?

Comments

  1. L'Ajuntament m'ha respost el següent:
    Benvolguda ciutadana,

    Responem a la vostra comunicació, en la qual manifesteu la vostra disconformitat sobre la Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles.

    Us informem que a finals de l'any 2011 i principis del 2012, es van detectar nivells elevats d'electricitat estàtica a les zones de treball del personal de la biblioteca. Una empresa especialitzada va fer mesures i recomanacions d'actuacions correctores, totes les quals han estat aplicades. Les anàlisis realitzades per aquesta empresa van concloure que la zona destinada als usuaris no presentava aquest problema a causa del tipus de material de les taules i cadires.

    Actualment, a més, hi ha un sistema de monitorització permanent de les condicions ambientals que corregeix automàticament les desviacions en els nivells de temperatura i humitat, element aquest important per a la dissipació de la les càrregues electrostàtiques que hi pugui haver en l'ambient. Aquest sistema s'ha espatllat aquesta setmana passada, fet que ha comportat desajustos en el nivell d'humitat.

    A part de procedir a l'arranjament del sistema de control d'humitat, i davant dels nous casos diagnosticats aquesta tardor, hem engegat dues noves mesures: hem encarregat una nova auditoria de l'espai i, d'altra banda, hem introduït canvis en els controls mèdics del personal.

    Un cop tinguem els resultats d'aquestes auditories prendrem, si així ho demanen, noves mesures per garantir unes condicions adequades per a treballadors i usuaris.

    Us agraïm la vostra comunicació. La participació de la ciutadania és molt important per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat. Restem a la vostra disposició per a futures comunicacions.

    Cordialment,

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts

Edificios enfermos en Barcelona y alrededores

Rembrandt me persigue

Antonio Vivaldi: Magnificat et Gloria

Why I liked The Hunger Games

Historias de Delacroix