Per què estimo Menorca


Estimo Menorca perquè quan la trepitjo em sento bé. M'agrada el país i m'agrada la gent que he trobat. 

Cala Pregonda

M'agrada l'olor a romaní, a camamil.la  i a mar, fins i tot l'olor a benzina del gran vaixell que sovint m'hi porta. M'agrada la pedra marès dels edificis d'Alaior i Ciutadella, les pedres desiguals amuntegades dels murs dels camins rurals, la pedra negra de Favàritx, la sorra i el fang de les platges. 

Església de Santa Eulalia- Alaior

  M'agraden les sargantanes prehistòriques de les espècies autòctones; les aus rapinyaires que sobrevolen la Me-1, els barrancs i les canteres en desús; els ànecs que neden cada primavera i estiu fins les platges des de S'Albufera d'es Grao, la meva primera puput, i també el pardal blanc i negre que l'altre dia va entrar sense voler al supermercat i espantat, no parava de volar sobre els passadisos de menjar. 

la puput

 A l'estiu contemplo la bellesa dels cavalls a les festes, i a la platja cerco amb la mirada els peixos petits que fugen quan entres a l'aigua caminant, i els grans que veig al fons des que m'atreveixo a a dur ulleres de bucejar, i potser el que menys m'agrada són les meduses com la de Cala Viola que fa uns quants estius em va deixar un senyal per sempre.

Cala Viola

M'agrada la parla de Menorca, gaudeixo aprenent paraules noves com "es poriol" (la marieta), o sentint que la samarreta "se m'aferra al cos" en una botiga. I sobre tot m'agrada que la gent et digui que "no passis pena" i que amablement tingui temps per aturar-se ("aturar-sè") a "rallar" (xerrar) amb tu.

M'agrada la promoció de les arts a Menorca: festivals de música, teatre, poesia, arts plàstiques allà on vas. Fa tres anys vam descobrir a Es Migjorn Gran com alguns menorquins obren les seves cases un cap de setmana a l'any per mostrar al públic les obres  d'artistes locals i així donar-los a conéixer. L'any passat això ho vam veure per segona vegada a Alaior, i així hi vam descobrir el Centre Internacional de Gravat Xalubinia. 

La foto de Cala Viola que he trobat és del blog d'un menorquí. Es diu El lugar más bello del mundo.

Comments

  1. Hola, i no t'oblidis que tambe mola molt menorca per l'aquapark de menorca, a ciutadella que m'ha quedat un record per tota la vida el primer dia que vaig anar allà. I tambe a les platjes. Son BOu a Alaior es molt bonica...
    I també, molts estius no haurien sigut els mateixos sense el club de tenis d'alaior. Moltes gracies!!!
    Menorca, ets el millor lloc on podria estiuejar!!! MOltes gracies!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts

Edificios enfermos en Barcelona y alrededores

Rembrandt me persigue

Antonio Vivaldi: Magnificat et Gloria

Why I liked The Hunger Games

Historias de Delacroix